Guvernul Italiei a semnat un decret care va permite deplasarea în țară și din țară începând cu 3 iunie, intr-o incercare de a ușura măsurile restrictive cauzate de coronavirus.

Fotografie de Tim Mossholder pe Pexels.com

De asemenea, va permite deplasarea între regiuni – care până acum a fost strict restricționată – din aceeași zi.

Această mișcare marchează un pas major în eforturile țării de a redeschide economia după mai mult de două luni de blocare.

Italia are una dintre cele mai mari cifre de decese din lume, dar rata infecțiilor sale a scăzut brusc în ultimele zile.

Peste 31.600 de oameni au murit in Italia, a treia cea mai mare cifră dupa SUA și Marea Britanie.

A fost prima țară din Europa care a impus restricții la nivel național când cazurile de coronavirus au început să apara în regiunile nordice în februarie.

Dar a început să relaxeze aceste măsuri la începutul acestei luni, când a permis redeschiderea fabricilor și parcurilor la 4 mai.

Ultimul decret a fost semnat de premierul Giuseppe Conte și publicat sâmbătă.

Unele regiuni italiene au cerut o reducere mai rapidă a restricțiilor, dar premierul Conte a declarat că vor fi relaxate treptat pentru a evita un al doilea val de cazuri.

De asemenea, magazinele și restaurantele trebuie să se redeschidă începând cu 18 mai, cu condiția ca distanțarea socială să fie aplicată.

Bisericile catolice se pregătesc pentru reluarea Liturghiei în aceeași zi, dar va exista o distanțare socială strictă, iar credinciosii trebuie să poarte măști de față.