Vaccinul anti-covid nu va implanta cipuri în corpul oamenilor. Miliardarul Bill Gates le răspunde conspiraționiștilor: Trebuie să spunem adevărul

Miliardarul Bill Gates, fondatorul Microsoft, a dezminţit teoria conspirației potrivit cărora ar intenţiona să folosească un vaccin anti-Covid-19 pentru a implanta cipuri în corpurile oamenilor. 

Într-un interviu pentru CBS News, miliardarul filantrop, a cărui fundație a donat peste 300 de milioane de dolari pentru cercetări privind vaccinul și tratamentul împotriva coronavirusului, s-a referit la un sondaj Yahoo News / YouGov. Studiul a relevat faptul că 28% dintre adulții din SUA cred într-o teorie a conspirației, care sugerează că Gates intenționează să folosească un potențial vaccin pentru Covid-19 pentru a implanta microcipuri în miliarde de oameni, cu scopul de a le monitoriza mișcările.

„Trebuie să demontăm această teorie, să aducem la suprafață adevărul. Trebuie să spunem adevărul”, a spus Bill Gates. 

Miliardarul a vorbit și despre siguranța vaccinului, spunând că se așteaptă ca agenția guvernamentală din domeniul medical Food and Drug Administration să se implice în examinarea oricărui potențial vaccin, în ciuda presiunilor pentru punerea la dispoziția publicului cât mai curând posibil a unui vaccin.

Detalii preluate de pe republica.ro