Klaus Iohannis a declar in conferinta de presa: „Avem bani pentru autostrăzi, căi ferate, infrastructură energetică, mediu, digitalizare în economie, administrație, să investim în infrastructura din educație și din sănătate. Românii vor beneficia de spitale moderne, la standarde europene. Avem o șansă extraordinară prin aceste 80 de miliarde de euro”.

„Referitor la organizarea alegerilor locale pe 27 septembrie, Iohannis a declarat că după părerea sa, dacă pandemia nu se agravează, alegerile trebuie organizate pentru „ a reda legitimitatea autorităților locale. Dacă le amânăm din nou, riscăm să se suprapună și cu epidemia de coronavirus, și cu o epidemie de gripă sezonieră și cu o iarnă grea. Problema nu o reprezintă procesul electoral în sine ci campania electorală, care va fi una complet atipică”.

Șeful statului a criticat din nou Partidul Social Democrat: „O etapă care mi s-a părut notabil de negativă a fost disputa în Parlament pe legea carantinei și izolării. Chiar dacă cineva mă va acuza de declarații politice pe pandemie, nu pot să nu văd că legea a fost elaborată în regim de urgență de Guvern, trimisă în parlament unde PSD a tras de timp cu un cinism inimaginabil. Au ținut legea săptămâni în Parlament și în acest timp publicul a primit impresia că lucrurile nu sunt grave. Au apărut politicieni care au incitat deschis la nesupunere, să nu purtăm mască, să ne vedem de treabă, să nu mai raportăm atâtea chestiuni, etc.”.

Principalele declarații:

Am avut o nouă întâlnire cu premierul și miniștrii. Am discutat cum poate valorifica România banii europeni. Am stabilit domeniile prioritare pe care le vom finanța, ne dorim ca țara să prospere. 

Trebuie investiții masive în domeniile cu impact major pentru cetățeni. Facem o prioritate 0 din investițiile în infrastructură. Avem bani pentru autostrăzi, căi ferate, infrastructură energetică, mediu, digitalizare în economie, administrație, să investim în infrastructura din educație și din sănătate.

Românii vor beneficia de spitale moderne, la standarde europene. Avem o șansă extraordinară prin aceste 80 de miliarde de euro. Cu multă muncă sunt convins că vom reuși!

Mai menționez că mâine voi avea o întâlnire cu ministrul de Interne și șeful DSU pentru o analiză la zi. După părerea mea e un moment critic, măsurile de protejare a populației sunt extrem de importante acum. 

Situația este extrem de importantă. Trebuie să fim conștienți de necesitatea imperativă a ținerii sub control a epidemiei.”

Informatii preluate de pe biziday.ro