Fotografie de Snapwire pe Pexels.com

Noile benzi pentru biciclete dintre Piata Natiunilor Unite si Podul Grozavesti au fost ocupate de masini pe post de parcare sau banda de circulatie.

Aceste benzi vor fi delimitate de restul carosabilului prin marcaje pe astfalt si cu stalpisori directionali in intersectii.

„În prezent, după cum au putut observa reporterii HotNews.ro în teren, pistele de biciclete sunt în mare parte nefuncționale și nu pot fi folosite de către cicliști. Asta pentru că în multe locuri pe noile piste sunt parcate mașini (fie în zone care în trecut erau folosite regulamentar ca parcare la trotuar, fie în zone unde și dinaintea noilor marcaje oprirea era interzisă).

În plus, în zonele unde pista e liberă, de cele mai multe ori în trafic intră mașini pe ea și e folosită ca bandă de circulație. La fel fac și mulți șoferi ai STB care circulă cu autobuzele sau troleibuzele pe noile piste, deși nici un marcaj nu arată că acestea ar putea fi folosite în comun.

Un alt aspect remarcat în teren: marcajele proaspăt trase (de o săptămână sau două) deja au început să se murdărească și să nu se mai vadă practic în mai multe locuri. Arată ca și cum ar fi niște marcaje cu o vechime de cel puțin câțiva ani.”

Detalii preluate de pe hotnews.ro