Compania de turism si calatorii TUI a anuntat ca vor inchide 166 de unitati de turism. Aceasta actiune este din cauza oamenilor ce cumpara sejururile online.

Informatii preluate de pe businessmagazin.ro

„Comportamentul consumatorilor s-a schimbat deja în ultimii ani, 70% dintre rezervările Tui din Marea Britanie făcându-se în online. Credem că pandemia de COVID-19 a accelerat această tendinţă, oamenii preferând să cumpere online şi să vorbească cu agenţii de turism din confortul propriei locuinţe”, au spus reprezentanţii companiei.

Potrivit lor, măsura a fost luată şi din cauza numărului tot mai mic de turişti care vor să călătorească în condiţiile crizei actuale. Businessul va funcţiona în continuare pe cele două pieţe cu un număr de circa 350 de magazine.

În urma închiderii celor 166 de unităţi în jurde 900 de oameni riscă să îşi piardă locurile de muncă. Compania a spus că va încerca să mute 70% din cei 900 de angajaţi afectaţi în rolurile de vânzări sau pe o poziţie în care să poată lucre de acasă. Între timp, alţi angajaţi vor fi încurajaţi să se mute în unităţile rămase deschise. În Marea Britanie compania are în prezent o echipă de 10.000 de angajaţi.

Selectarea magazinelor care vor fi închise a fost determinată în urma analizării unor factori precum trendurile consumatorilor, datele din piaţa locală şi predicţiile legate de viitorul călătoriilor.

La nivel mondial, cel puţin 8.000 de angajaţi din industria turismului îşi vor pierde locul de muncă, despre acest lucru vorbindu-se ca despre „cea mai mare criză” la care a asistat industria călătoriilor.