Raed Arafat a facut un experiment in direct la Digi24. Acesta a sunat in nenumarate ori la DSP Bucuresti, acesta nu a primit nici un raspuns, iar atunci cand i s-a raspuns a fost robotul.

Mai multe detalii pe republica.ro sau mai jos:

„Românii diagnosticați cu coronavirus se plâng că atunci când sună la DSP pentru a afla ce trebuie să se întâmple mai departe cu ei și cu cei dragi nu răspunde nimeni. Digi24 a făcut, în prezența secretarului de stat Raed Arafat un experiment și a sunat, vineri seară la DSP București.

„În mod normal, trebuie să răspundă. Și dacă nu răspund, trebuie să explice de ce nu răspund”, a declarat Raed Arafat înainte de începerea experimentului.

Vreme de 30 de minute au fost cel puțin șase-șapte încercări de apel, în direct, la diversele numere de telefon indicate pentru DSP București. Toate încercările s-au soldat fie cu ton de „ocupat”, fie s-a auzit vocea unui robot în urma unor apeluri prelungite rămase fără răspuns: „Clientul apelat nu răspunde”.

„Nu știu ce sistem de apeluri telefonice au. În mod normal, ar trebui să fie un număr care redirecționează apelul către alte terminale, dacă unul dintre numere este ocupat. Dacă sunt mai multe numere la care trebuie încearcat pe rând, asta îngreunează accesul și poate trebuie analizată această treabă”, a comentat Raed Arafat.

Într-un final, a răspuns o angajată, medic, care a spus că este de serviciu alături de alte două colege, dar că nu fac față celor 6 telefoane care sună în continuu.

Digi24 a contactat-o pe Florentina Iacobi, directorul adjunct al DSP București, care a declarat că nu sunt destui oameni. Aceasta a mai spus că a cerut suplimentarea personalului de abia în această lună, după ce 4 medici epidemiologi și-au dat demisia din cauza stresului. Ea a precizat că are un ordin pentru detașarea a 13 medici epidemiologi, care vor începe munca din 3 august.”