In gara din Busteni persoanele nu poarta masini de protectie si nici nu respecta distantarea sociala. „Toate cele opt locuri ale compartimentului clasa a doua din trenul spre Braşov erau complete”

Informatii preluate de pe adevarul.ro. Mai multe detalii pe site sau mai jos:

„În plină explozie a cazurilor de COVID în Prahova, trenurile spre şi dinspre munte sunt ticsite de călători care nu pot păstra distanţa socială nici dacă ar vrea. Conducerea CFR spune că, la ora actuală, nu mai are obligaţia legală de a vinde bilete cu locuri distanţate, iar autorităţile nu au reglementat deloc situaţia.

„Toate cele opt locuri ale compartimentului clasa a doua din trenul spre Braşov erau complete, astfel că disconfortul resimţit din cauza celor 40 de grade de afară şi a lipsei aerului condiţionat era şi mai mare. Călătorii stăteau în picioare şi pe hol, iar toate compartimentele vagonului în care am călătorit erau pline fiecare cu câte opt persoane. Primul loc s-a eliberat la Ploieşti, aşa că până la Câmpina  am fost doar şapte călători“, ne-a declarat Elena Alexandru, o tânără care a călătorit în trenul respectiv.

Aceasta a povestit că încercarea de a-şi uşura cât de cât călătoria şi de a sta pe holul vagonului de tren nu a avut efectul dorit, întrucât şi acesta era ocupat, în mare parte, de pasageri care se urcaseră fără bilete rezervate (în condiţiile în care casele de bilete nu mai eliberau locuri în picioare), cu intenţia de a achiziţiona bilete în tren.

Înainte de plecarea trenului din Bucureşti Nord, revolta călătorilor s-a redus la nişte încercări nereuşite de a afla de pe internet sau de la prieteni dacă există vreun cadru de reglementare a situaţiei, pentru că toţi cei aflaţi în compartiment, ca şi ceilalţi călători din alte compartimente erau blocaţi de faptul că trenul era absolut plin, spune călătoarea.”