Ludovic Orban ii acuza pe liderii politici ca au instigat la nerespectarea regulilor de protectie sanitara si au bagatelizat riscurile asupra sanatatii.

Informatii preluate de pe pagina de Facebook al Partidului National Liberal. Mai multe detalii mai jos:

„Premierul Ludovic Orban a afirmat că România se confruntă cu un număr mare de cazuri de COVID-19 şi din cauză că anumiţi lideri de opinie au dus o „campanie perfidă” prin care au bagatelizat riscurile pe care această boală le poate avea asupra sănătăţii populatiei.


Premierul Ludovic Orban: „Am ajuns aici şi din cauza unei campanii perfide care, din păcate, a fost derulată şi de foarte mulţi lideri politici care au instigat la nerespectarea regulilor de protecţie sanitară şi au bagatelizat riscurile asupra sănătăţii.


Prea mulţi oameni politici, prea mulţi lideri de opinie şi-au exprimat public, ȋntr-un mod iresponsabil, îndoielile cu privire la virulenţa şi gradul de pericol al acestei pandemii şi au potenţat curentul negaţionist. Au bagatelizat riscurile pe care acest virus le are asupra sănătăţii şi chiar au insinuat că virusul nu există.

Acest curent negaţionist nu este prezent doar ȋn România şi pare a fi o campanie planificată prin care se dezinformează pentru a slăbi ȋncrederea populatiei ȋn autorităţi şi implicit să vulnerabilizeze instituţii strategice din state democratice.


Aceste fake news-uri care pun ȋn pericol sănătatea populaţiei circulă mai mult ȋn mediul online, deoarece media tradiţională, ȋn cea mai mare parte a ei, nu s-a angrenat în acest soi de propagandă mincinoasă.
Oamenii au fost ȋndemnaţi să nu respecte regulile, iar cu cât numărul de oameni care nu respectă regulile va deveni mai mare, cu atât numărul de persoane infectate va creşte, iar autorităţile vor fi nevoite să ia măsuri mai drastice, mai severe şi să genereze implicit nemulţumiri unei părţi ȋnsemnate a populaţiei. Aici deja putem discuta despre un obiectiv politic, care arată clar că se urmăreşte ruperea încrederii între autorităţi şi cetăţenii români.”