In conferinta de miercuri de saptamana trecuta domnul presedinte Klaus Iohannis nu a vorbit in detaliu, chiar a evitat sa vorbeasca despre inceperea anului scolar 2020-2021.

Informatii preluate de pe spotmedia.ro. Mai multe detalii mai jos:

„Este o confuzie totală asupra şcolii, asupra începerii anului şcolar în toamnă.

Declaraţiile de miercuri ale preşedintelui Iohannis, slabe şi evazive, ca şi demersurile referitoare la educaţie ale guvernului PNL nu au făcut nimic pentru a calma situaţia şi a linişti apele.

Dimpotrivă, preşedintele nu a explicat de ce nu există niciun plan concret pentru revenirea la şcoală, nu a detaliat sub nicio formă cum vor învăţa copiii din toamnă.

Şi, da. Şcoala trebuie să înceapă la toamnă!

Acum câteva zile am văzut un reportaj la un post internațional care atrăgea atenţia că va exista o diminuare de 3% a veniturilor totale pe parcursul întregii vieţi adulte pentru copiii care au fost nevoiţi în aceste luni să rămână acasă din cauza pandemiei.

Ceea ce vreau să spun este că nu o putem duce la nesfârşit aşa, că vor exista consecinţe din ce în ce mai grave asupra copiilor, părinţilor şi întregului sistem educational.

Ce spune Academia Română despre educația online: Pentru ciclurile preșcolar și primar poate avea efecte dăunătoare

Eu înţeleg că cei aflaţi la guvernare cred că pot pune batista pe ţambal, măcar până după alegerile locale, cu declaraţii evazive de tipul ”Se poartă discuţii” sau ”Vom avea un sistem hybrid”, fără a explica absolut nimic, fără a spune cum va funcţiona educaţia online – offline. Dar nu merge aşa.”