CFR-ul a castigat aseara (04.08.2020) al 5-lea campionat de fotbal de cand este creata echipa, dupa un meci fabulos.

Informatii preluate de pe adevarul.ro

CFR Cluj, dezavantajată grosolan în prima repriză.

Pornind de la această situaţie bizară, probabil, unică în lume, Craiova şi CFR s-au ridicat, totuşi, la nivelul unui meci de totul sau nimic şi au oferit un spectacol palpitant.

Pe „Ion Oblemenco“, Nistor a deschis scorul pentru gazde, în minutul 9, iar Craiova avea o mână pe titlu. Primul după 29 de ani! Totuşi, chiar şi fără Dan Petrescu pe bancă, CFR şi-a păstrat spiritul de luptă. Şi a egalat după un corner prin Vincius (36). Acesta a trimis mingea în plasa printr-o lovitură formidabilă de cap.

Până la finalul reprizei, acelaşi Nistor a ratat o ocazie uriaşă pentru Craiova, trimiţând, milimetric, pe lângă poartă.

Cei cu adevărat supăraţi au fost însă clujenii, pentru că arbitrul Ovidiu Haţegan i-a dezavantajat, în mod grosolan! Centralul din Arad a închis ochii la un penalty clar la Omrani. În pauza meciului, aflat în studioul Digi Sport, fostul arbitru internaţional, Ion Crăciunescu, a confirmat că CFR ar fi trebuit să primească 11 metri!

Un alt fundaş, un alt gol pentru CFR.

De la cabine a ieşit o echipă extrem de motivată a CFR-ului! Iar clujenii au fost răsplătiţi pentru jocul lor solid. După un corner prelungit, mingea a fost recentrată de Deac în careu de pe drepata, de unde un alt fundaş al CFR-ului, Kevin Boli, a trimis în plasă: 2-1 CFR Cluj, în minutul 56!

Nici când a fost condusă, Craiova nu s-a regăsit. Iar golul a căzut tot în poarta apărată de Pigliacelli. După o lovitură liberă, acelaşi Vincius, imperial, a obţinut un penalty după un duel în careu cu Ćosić (76). Doar că faza a fost una suspectă de ofsaid, după cum au arătat reluările! N-a mai contat, fiindcă Deac a transformat, fără probleme, de la punctul cu var, ridicând scorul la 3-1 pentru CFR Cluj (77).

Aşa s-a şi terminat, iar CFR Cluj e campioana României pentru a treia oară la rând. Craiova, de partea cealaltă, oftează, în continuare, după un nou titlu, în condiţiile în care pe ultimul l-a luat acum 29 de ani, în sezonul 1990-1991.”