Fotografie de Two Dreamers pe Pexels.com

Comuna Gornet, din judetul Prahova se afla in carantina. Primaria comunei cere daune de 4 milioane de euro de la DSU deoarece 450 de persoane au ramas fara locuri de munca.

Mai multe detalii gasiti pe libertatea.ro sau mai jos:

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a votat, în data de 22 iulie, instituirea carantinei zonale în comuna Gornet, după ce în decurs de două săptămâni în localitate au fost depistate 15 cazuri de COVID-19.

Ulterior, şeful DSU a emis un ordin în acest sens. Pe 25 iulie, autorităţile locale din Gornet au atacat ordinul DSU în instanţă.

Iniţial, avocatul care reprezintă comuna Gornet, Bogdan Dumitru, a declarat că autorităţile locale cer despăgubiri în valoare de 500.000 euro de la DSU cu titlul de daune morale/daune interese, în condiţiile în care peste 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă pentru că nu au mai fost primite de angajatori din alte localităţi, iar cetăţenii comunei nu sunt acceptaţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe, fiind total izolaţi şi chiar “apostrofaţi”. Avocatul a anunţat că majorează la 4 milioane euro despăgubirile cerute DSU.”