Klaus Iohannis a anuntat la conferinta de la ora 18 (05.08.2020) ca elevii vor merge la scoala fizic in data de 14 septembrie. In fiecare scoala au fost elaborate trei scenarii, in functie de numarul de bolnavi.

Informatii preluate de pe libertatea.ro. Mai multe detalii mai jos:

P”e 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar.Asta înseamnă că majoritatea elevilor va merge efectiv, fizic, la școală. În fiecare școală au fost elaborate trei scenarii, în funcție de numărul de bolnavi.

Cele trei scenarii sunt:

Scenariu verde, în localitate e mai puțin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu COVID-19.

Scenariul galben, între 1 și 3 persoane detectate în medie zilnică.

Scenariul roșu, peste 3 bolnavi noi în medie în localitatea respectivă.

Când sunt aplicate diferitele scenarii. Scenariile se folosesc pentru a descrie ce se întâmplă în școală.

Felul în care va funcționa fiecare unitate școlară va fi decis local, decizia se descentralizează la nivel de județ. În funcție de situația concretă, se va decide ce scenariu se aplică.

Pentru fiecare școală în parte, comandamentul județean pentru situații de urgență va lua decizia dacă se merge pe scenariul verde – toți elevii merg la școală – sau scenariul 3, roșu, când nimeni nu merge la școală, sau de risc mediu, scenariul 3, o parte din activități se țin în școală, o parte în online.

Scenariul verde înseamnă un număr foarte mic sau deloc de bolnavi în localitate. Scenariul galben înseamnă grădinițele lși primarul merg la școală, clasele 8 și 12 merg la școală, iar restul claselor, o parte vin șa școală și o parte nu, pentru a permite distanțarea socială. Scenariul roșu înseamnă scenariul de avarie, când se învață online.”