Tudor Rares Pop – Deputat USR atrage atenția asupra posibilelor pericole care pot apărea din cauza nerespectării regulilor privind transportul azotatului de amoniu și al altor nitrați de pe teritoriul României.

Mai multe detalii in postarea de pe pagina Uniunea Salvati Romania de pe Facebook sau mai jos:

„Având în vedere tragedia din Beirut, credem că Guvernul ar trebui să demareze controale și verificări pentru a reduce la 0 șansele producerii unui accident similar pe teritoriul României. În consecință, deputatul USR i-a trimis, azi, o scrisoare premierului Ludovic Orban.

Deputatul USR atrage atenția asupra fostului Combinat Chimic Amonil Slobozia, din județul Ialomița, actualul ChemGas Holding. În prezent, este proprietatea unui offshore din Insulele Belize, parte din grupul InterAgro, care îi aparține lui Ioan Niculae. Combinatul a fost subiectul mai multor investigații de presă care l-au prezentat drept o bombă cu ceas.

Credem că tragediile pot fi evitate dacă lucrurile sunt sub control, iar cei care produc, depozitează ori transportă substanțe chimice respectă întocmai legislația.”