Seleus si Moroda, doua comuni care sunt in carantina si doresc sa se ridice. Cristian Branc ataca in instanta ordinul de carantinare.

Informatii preluate de pe spotmedia.ro. Mai multe detalii pe site sau mai jos:

Branc i-a anunțat pe locuitorii localităților pe contul său de Facebook.

Stimați locuitori ai comunei Seleuș,

„Doresc să vă informez că am atacat la Curtea de Apel București Ordinul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, nr.4659263 din 01.02.2020, prin care s-au carantinat localitățile Seleuș și Moroda.”

Edilul susține că a depus în instanță ”date și informații care descriu realitatea cu care oamenii din comuna Seleuș se confruntă”.

„E greu pentru întreaga noastră comunitate, din motive pe care le cunoașteți foarte bine, iar acțiunea depusă în instanță are ca scop eliminarea inconvenientelor.”

Primarul a mai notat pe rețeaua socială că e de datoria lui să facă acest lucru, ca ”fiu al acestei comunități”.

„Situația actuală cauzată de această pandemie nu a putut fi anticipată, însă vreau să vă asigur pe toți locuitorii comunei Seleuș de tot sprijinul meu. Este datoria mea ca primar, ca fiu al acestei comunități, dar e și convingerea că în aceste momente trebuie să fim uniți și să ne ajutăm unii pe alții.”

Există precedent

Amintim că există deja un precedent în acest caz. Carantina zonală din comuna Gornet, judeţul Prahova, a fost anulată de Curtea de Apel Bucureşti.

CAB a admis, marți, cererea autorităţilor locale din comuna Gornet, judeţul Prahova, de anulare a ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) privind intrarea în carantină a localităţii.

Pe de altă parte, judecătorii au respins cererea autorităţilor locale ca DSU să plătească daune de 4 milioane de euro.

Deși decizia nu este definitivă, aceasta este executorie.