Ludovid Orban: „Dupa cum arata datele, parem ca am oprit cresterea. Riscul cel mai mare era ca, la un moment dat, cresterea sa nu mai fie crestere liniara”

Informatii preluate de pe stirileprotv, mai multe detalii mai jos:

„Premierul a fost întrebat dacă Guvernul ia în calcul măsuri mai restrictive, având în vedere că numărul de infectări cu COVID-19 rămâne la un nivel crescut, joi înregistrându-se 1.345 de noi cazuri.

“Faţă de 1.356, joia trecută, asta voiam să vă spun. După cum arată datele, părem că am oprit creşterea. Riscul cel mai mare era ca, la un moment dat, creşterea să nu mai fie creştere liniară, ci să aibă o tendinţă de progresie geometrică, din cauza faptului că, vă reamintesc, noi, o perioadă de trei săptămâni, nu am avut nicio pârghie legală să luăm vreo măsură legată de persoanele care au fost diagnosticate pozitiv şi de persoanele care au intrat în contact cu pozitivii, diagnosticaţii”, a subliniat Orban.

Până joi, 6 august, pe teritoriul României au fost confirmate 57.895 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și s-au înregistrat 2.566 de decese.

Orban susține că au fost zeci de mii de români asupra cărora autorităţile, în perioada respectivă, nu au avut pârghia legală să instituie nicio măsură.”