Jair Bolsonaro intr-o postare pe Facebook: „Regretam toate mortile, nu? Numarul se apropie de 100.000. Dar viata va merge mai departe si trebuie sa gasim o solutie pentru a scapa de aceasta problema”

Sursa: gandul.ro Mai multe detalii mai jos:

„Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a declarat vineri, în timpul unui discurs susținut live pe Facebook, că „viața merge înainte”, în contextul în care țara sa se apropie de 100.000 de decese provocate de pandemia de COVID-19.

Joi, Brazilia a ajuns la 98.500 de decese provocate de coronavirus, iar peste 2,9 milioane de cazuri de infectare au fost înregistrate până acum la nivel național, țara fiind a doua cea mai afectată de pandemie la nivel global, după Statele Unite, informează CNN.

Ulterior, Bolsonaro a mai spus că numărul mare de decese înregistrat de țara sa este cauzat de o eroare în identificarea cauzelor deceselor.

„Există mai puține persoane care mor din cauza anumitor boli față de anul trecut. Mult mai puține. Această diferență va fi atribuită COVID. Nu este o regulă, dar în unele cazuri, medicul nu face o autopsie și pur și simplu marchează decesul ca fiind provocat de COVID. Nu pot spune că am neapărat surse de încredere, (dar) aceste informații ajung la noi”, a spus Bolsonaro.”