Fotografie de pe electrek.co

Hyundai va lansa o noua seria de masini numite Ioniq. Masinile deja vandute vor continua sa isi pastreze numele Ioniq Electric, Ioniq Plug-In si Ioniq Hibrid.

Informatii preluate de pe biziday.ro sau mai jos:

„Mișcarea este considerată de analiști drept un răspuns pentru modelul Prius al companiei Toyota. Mașinile deja vândute până acum sub denumirea de Ioniq vor continua să-și păstreze numele Ioniq Electric, Ioniq Plug-In și Ioniq Hybrid, dar Ioniq va fi de acum înainte numele tuturor mașinilor electrice lansate în următorii ani de Hyundai. Fiecare model va fi diferențiat printr-un număr, similar ca la seria de mașini electrice Volkswagen ID. De exemplu, mașinile SUV vor avea în componența numelui numere impare.

Astfel, va fi lansat un crossover de dimensiuni medii Ioniq 5, un sedan Ioniq 6 și un SUV de dimensiuni mari Ioniq 7. Deși nu există foarte multe detalii la acest moment, Ioniq 5 și 6 sunt considerate a fi concurente directe pentru Model Y și Model 3 de la Tesla. Totodată, crossoverul Hyundai se dorește a fi un rival pentru Ford Mustang Mach-E, Volkswagen ID.4 sau Nissan Ariya.

Hyundai pare să fi ținut cont de creșterea puternică a vânzărilor Tesla din ultimile luni. Reamintim, Tesla a înregistrat al patrulea trimestru la rând pe profit, depășind așteptările pentru perioada de carantină.”