Managerul Spitalului Judetean Vaslui, Ana Rinder, a ajuns marti, 11 august in stare grava la unitatea medicala cu suspiciune de COVID-19.

Informatii preluate de pe adevarul.ro, mai multe mai jos:

„Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Ana Rinder (43 ani), a ajuns marţi, 11 august în stare gravă la unitatea medicală pe care o conduce, prezentând simptomatologie specifică COVID-19. Fiul ei este contact cu adolescenţii confirmaţi pozitiv în focarul de la Costineşti.

UPDATE: Rezultatele testului COVID realizat în această dimineaţă au confirmat că managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui este infectat cu virusul Sars-CoV-2.

Ştire iniţială: Ana Rinder se afla în izolare, alături de fiul ei, de mai multe zile. Ea şi-a adus fiul acasă, după ce în grupul lor de prieteni o adolescentă a fost confirmată cu COVID-19. Tânăra, fiica unui ambulanţier, s-a deplasat pe litoral fără a mai aştepta rezultatele testului COVID, pe care îl efectuase în Vaslui, fără ca prietenii să ştie despre situaţia ei.

Ana Rinder s-a întors cu fiul ei de pe litoral şi, potrivit apropiaţilor, s-au izolat la domiciliu pentru că niciunul dintre ei nu prezentau simptomatologie. Starea de sănătate a managerului a fost una bună, fără simptome de boală, până noaptea trecută când s-a deteriorat brusc. 

Marţi dimineaţă, aceasta a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, în stare foarte gravă, potrivit unor surse medicale, precomatoasă. A fost internată la Secţia Terapie Intensivă, în izolator, iar în urma investigaţiilor tomografice, în urma cărora s-au evidenţiat leziuni cerebrale şi pulmonare. Medicii din Vaslui au decis să solicite sprijin Spitalului Matei Balş din Bucureşti, pentru transfer.”