Fotografie de Aleksejs Bergmanis pe Pexels.com

Autostrada din Transilvania care este unita cu cea din Ungaria se va inaugura pe 4 septembrie, a anuntat ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Mai multe mai informatii pe adevarul.ro sau mai jos:

„Lotul Biharia – Borş din Autostrada Transilvania, finalizat 100% şi recepţionat pe 30 iulie, va fi deschis circulaţiei pe 4 septembrie, a anunţat ministrul Transporturilor Lucian Bode. Acesta estimează că încă 85 de kilometri de autostradă vor mai fi inauguraţi până la finele anului, potrivit RadioCluj.ro.

Se fac ultimele retuşuri la tronsonul Biharia-Borş al Autos… „Pe 4 septembrie se deschide primul tronson de autostradă din 2020, lotul Biharia – Borş cu vama Borş 2, pe Autostrada Transilvania”, potrivit sursei citate.

Tronsonul de autostradă dintre Biharia şi Borş, din judeţul Bihor, a fost recepţionat pe 30 iulie, iar de atunci aşteaptă amenajarea celui de-al doilea punct de trecere a frontierei dintre România şi Ungaria.

Alte cinci loturi de Autostradă cu o lungime de 85 de kilometri ar trebui deschise până la sfârşitul anului, a anunţat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, potrivit RadioCluj.ro. CNAIR a semnat în decembrie 2018 contractul pentru construcţia lotului Biharia – Borş cu asocierea TRAMECO SA – VAHOSTAV -SK a.s. – DRUMURI BIHOR SA – DRUM ASFALT SRL – EAST WATER DRILLINGS SRL pentru suma 134 milioane de lei. Ordinul de începere a fost emis pe 13 aprilie 2019.

De când a început lucrările pe acest mini-lot de autostradă, de 5,35 kilometri, constructorul orădean Trameco s-a situat mai multe luni pe primul loc în topul constructorilor de autostrăzi din România, în funcţie de progresul înregistrat pe şantier.

Acelaşi constructor va executa lucrările şi pe lotul vecin Chiribiş – Biharia, de 28,55 kilometri, după ce în iunie 2020 a fost semnat contractul pentru proiectare şi execuţie.”