Fotografie de Harry Dona pe Pexels.com

Trei angajati ai ministerului Sanatatii au fost infectati cu coronavirus. Unul dintre ei este in cadrul MS este depistat si este simptomatic. Se afla in izolare si va fi internat intr-o unitate sanitara de boli infectioase.

Sursa: stirileprotv.ro

UPDATE 17:20 – Al treilea angajat al Ministerului Sănătății, confirmat cu Covid-19

În cadrul anchetei epidemiologice demarată în cadrul Ministerului Sănătății, încă o persoană din cadrul aceluiași departament a fost depistată cu COVID -19 in urma testelor RT PCR efectuate, numărul celor depistați pozitiv ridicându – se la 3.

Angajatul MS depistat pozitiv este simptomatic, se află în zolare și va fi internat într-o unitate sanitară de boli infecțioase.

În acest context, marți a fost realizată dezinfectarea spațiilor din zona unde se află departamentul in care isi desfășoară activitatea persoanele depistate pozitiv.

Începând de miercuri, in cadrul Ministerului Sănătății vor fi luate o serie de măsuri suplimentare. Astfel, se va interzice total accesul vizitatorilor. De asemenea, instituția va funcționa în condiții speciale, în care jumătate de personal va fi prezent fizic în instituție, iar cealaltă jumătate va efectua programul de lucru în regim de telemuncă.

Toate spațiile MS vor fi supuse procesului de dezinfecție/nebulizare.”