Deși alocațiile ar fi trebuit să se dubleze încă de la 1 martie potrivit legii, nici până în ziua de azi copiii din România nu primesc banii care li se cuvin – ba fiindcă nu sunt bani la buget, ba fiindcă e pandemie, ba fiindcă fonduri sunt, dar pentru orice altceva în afară de copii.

Dacă ar fi după guvernul condus de Ludovic Orban, cei mici nici n-ar primi prea curând banii la care au dreptul prin lege: asta pentru că, deja la a N-a încercare de sabotare a creșterii alocațiilor, Executivul PNL e dispus să le mărească doar cu 20%… adică fix nimic, în condițiile în care liberalii au mai și spus oricui a vrut să-i asculte că le dublează – în 2 ani!!

O șansă ca cei mici să primească până la urmă alocațiile mărite conform legii mai este însă, după ce Senatul a respins ieri noua încercare a Guvernului de a bloca dublarea lor… Nu și cu votul senatorului PNL Costel Șoptică, totuși, care a votat în Senat să NU se dubleze aceste alocații.

Surprinzător!? Cam tot la fel ca și tăcerea primarului Cătălin Flutur, care nu e deranjat deloc nici de sabotarea legii dublării alocațiilor de către partidul din care face parte, nici de numirea creșterii alocațiilor „populism” de către mai marii PNL și nici de decizia de ieri a lui Costel Șoptică.

Se pare că, înainte de a fi primar de Botoșani, respectiv senator de Botoșani, Cătălin Flutur și Costel Șoptică sunt oameni de partid – unul care intră în alegeri cu ambiții suficient de mari încât să uite cine (nu) îi va vota pe 27 septembrie.