Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Directorul Centrului de Transfuzii din Bucuresti, in legatura cu tichetele de 1000 de euro pentru donatori: „Incalca legislatia si siguranta transfuzionala”.

Informatii preluate de pe libertatea.ro, mai multe detalii mai jos:

„Stimularea donatorului printr-o răsplată financiară pune în pericol siguranța sângelui, pentru că nu va fi sincer în discuția cu medicul și în completarea chestionarului dinainte de donare, a declarat directorul Centrului de Transfuzii Sanguine din București, Doina Goșa, pentru Libertatea.

Donatorul de sânge, atunci când stă de vorbă cu medicul și completează chestionarul, trebuie să fie sincer și să răspundă la întrebări, pentru că noi nu putem face toate analizele din lume. El completează chestionarul de autoexcludere, care este foarte important, și nu e sincer dacă e motivat financiar. Poate ascunde lucruri și riscăm să dăm o pungă de sânge contaminat pacientului în stare critică la spital.

Vor veni contaminați, necontaminați, să doneze plasmă convalescentă. Vor da năvală peste noi, vor veni din toată țara. 4.800 de lei este foarte mult, e o sumă nejustificată. Medicamentele se dau la aprozar? Îmi cumpăr vitamina C de 4.800 de lei?”