USR a prezentat pe pagina lor de Facebook, o analiza a lui Claudiu Nasui un raport al Curtii de Conturi si a constatat cum institutii ale statului au risipit banul public.

„Un exemplu elocvent în acest sens: direcțiile de sănătate publică.

În unele județe, au fost decontate atâtea ore suplimentare încât ar fi fost nevoie de lucru non-stop ca să se justifice plățile. În alte județe, s-au decontat cheltuieli maxime pentru servicii de carantinare deși spațiile nu au fost ocupate niciodată la capacitate maximă, s-au acordat sporuri fără îndeplinirea condițiilor și s-au majorat salarii în mod greșit.

De altfel, în ceea ce privește salariile din DSP-uri, deputatul Claudiu Nasui a atenționat că mărirea cu 40% a salariilor angajaților din aceste direcții, decisă de Guvern prin OUG, nu are nicio corespondență cu performanța DSP-urilor, în condițiile în care, de la începutul pandemiei încoace, am văzut aproape zilnic exemple de gestionare deficitară a crizei, telefoane la care nu răspunde nimeni cu orele, ambulanțe care se lasă așteptate zile întregi, probe fiziologice greșit expediate și multe altele.

„Am cheltuit sume enorme sub pretextul urgenței mondiale, însă în România fondurile au ajuns de fapt la apropiații sistemului. În tot acest timp, sistemul medical rămâne cel mai mare bolnav din România, iar măsurile luate recent nu fac altceva decât să-i agraveze boala”, declară deputatul USR”