Partidul National Liberal ataca Partidul Social Democrat: „Spre comparatie, in timpul guvernarii PSD, inflatia era la cote de aproape 5%. Asta inseamna ca de fapt cresterile de pensii au fost anulate de inflatie.”

Informatii preluate de pe pagina de Facebook PNL.

„Deputat #PNL, Antoneta Ioniță: PSD a fost la guvernare timp de peste 3 ani, însă niciodată nu s-au gândit în mod real să crească pensiile cu 40%. Au votat o lege care să intre în vigoare în viitor, când ei știau deja că nu mai sunt la guvernare. Asta arată un mod ticălos de a face politică.

Creșterea pensiilor asigurată de Guvernul PNL este mai mare decât a fost în stare PSD să asigure în perioada de creștere economică, când s-a aflat la guvernare. Acum, guvernul PNL a reușit performanța de a majora pensiile cu 14%, după ce a identificat soluții reale pentru această majorare. Nicio altă țară europeană nu crește pensiile în acest an cu un astfel de procent.

Ne dorim ca puterea de cumpărare a pensionarilor să crească, nu doar să fie menținută la același nivel. Din acest motiv, creșterea pensiilor este de peste 5 ori mai mare decât rata inflației din acest an (14% – creșterea pensiei vs. 2,7% – inflație estimată la final de 2020).

Spre comparație, în timpul guvernării PSD, inflația era la cote de aproape 5%. Asta înseamnă că de fapt creșterile de pensii au fost anulate de inflație. Când PSD a ajuns la guvernare în 2017, inflația era de sub 1%. În timpul guvernărilor PSD, inflația a fost de 4,6% în 2018 și 3,8% în 2019. A fost cea mai mare inflație din Uniunea Europeană.

Când au fost la guvernare, #PSD de fapt i-a păcălit pe români, căci au refuzat să crească pensiile conform legii care era în vigoare, adică cu 100% din rata inflației și jumătate din creșterea salariului mediu brut pe economie. PSD și ALDE au refuzat să aplice legea cea mai favorabilă pensionarilor, astfel încât în 2018 și 2019, pensionarii de fapt au pierdut bani. În timpul ăsta însă, pesediștii și aliații lor din presă făceau emisiuni maraton în care mințeau că ei cresc pensiile, când în realitate îi furau pe pensionari.

În 2018, pensiile trebuiau să crească cu peste 7% de la 1 ianuarie. Prin creșterea punctului de pensie cu 10% abia de la jumătatea anului, pensionarii au pierdut 240 lei în 2018 la o pensie medie de 1000 de lei.
În 2019, pensiile trebuiau indexate cu 9% de la începutul anului însă nivelul punctului de pensie a fost înghețat la valoarea din iulie 2018 până în septembrie 2019. Prin neaplicarea formulei de indexare a pensiilor de la începutul anului cu 9%, pensionarii au pierdut 540 lei în 2019 la o pensie medie de 1100 lei.”