Fotografie de Chokniti Khongchum pe Pexels.com

Cat timp suntem imuni dupa ce ne-am vindecat de COVID-19? Americanii declarati vindecati, sunt scutiti de o noua carantina ori retestare pentru o perioada de trei luni de zile.

Informatii preluate de pe libertatea.ro, mai multe detalii mai jos:

„Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite nu recomandă retestarea ori carantinarea celor vindecați, în primele trei luni după infecție, dar asta nu le garantează neapărat imunitatea față de COVID-19.

CDC a modificat săptămâna trecută recomandările de carantină din Statele Unite. Astfel, americanii declarați vindecați în urma unei infectări cu coronavirus sunt scutiți de o nouă carantină ori retestare pentru o perioadă de trei luni de zile. Însă, asta nu înseamnă neapărat că sunt imuni, arată jurnaliștii CNN.

Într-o clarificare ulterioară, agenția federală precizează că datele științifice din prezent nu demonstrează că o persoană vindecată este imună timp de trei luni în fața virusului SARS-COV-2. Însă, „cei care s-au recuperat pot să iasă în continuare pozitivi la trei luni după diagnosticul inițial, chiar dacă nu există niciun pericol să-i infecteze pe alții”, explică un purtător de cuvânt al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.”