Fotografie de Marek Levak pe Pexels.com

500 de mii de table pentru elevi vor fi cumparate de catre primari in urmatoarea luna pentru elevii ce nu au o conditie materiala instarita.

Informatii preluate de pe g4media.ro, mai multe detalii mai jos:

„500 de mii de tablete pentru elevi ar putea fi cumpărate de către primari în următoarea lună, cât a mai rămas până la debutul anului școlar, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență discutat în ședința de Guvern de vineri noaptea. Este vorba despre un act normativ propus de Ministerul Fondurilor europene și care inițial permitea achiziția doar a 200 de mii de tablete, după care proiectul a fost modificat, potrivit surselor Edupedu.ro și se vor aloca 100 de milioane de euro pentru ciumpărarea de tablete de maximum 200 de euro/bucata, adică echivalentul a 500 de mii de bucăți.

Proiectul reglementează, practic, o achiziție de tablete descentralizată, achiziție la care poate participa școala, dacă are personalitate juridică și personal care poate desfășura achiziții publice, primăria sau “parteneriatele” dintre școală și primărie.

“Cheltuielile cu achiziția de echipamente IT mobile de tip tabletă pentru uz școlar și alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line menționate la art. 1 alin.(1) sunt eligibile pentru decontare din fonduri externe nerambursabile alocate în cadrul Programului Operațional Competitivitate, începând cu data de 01 august 2020”, prevede documentul care apare pe ordinea de zi de după ședința de vineri a Guvernului.”