Deputatul USR Cornel Zainea: „Sunt grupuri de interese care reusesc sa faca un lobby foarte agresiv in Parlament si din aceasta cauza nu se poate modifica legislatia”

Informatii preluate de pe spotmedia.ro, mai multe detalii mai jos:

„Imaginați-vă o secundă că toate informațiile din Sănătate ar fi interconectate, că dosarele din Justiție ar fi stocate inteligent, că ați putea vota electronic sau că ANAF-ul ar colecta TVA-ul instant, de la toată lumea. Pe scurt, imaginați-vă o Românie digitalizată.

În doi ani, acest lucru ar fi posibil, dacă nu s-ar opune din răsputeri clasa politică, înspăimântată de pierderile electorale și materiale pe care le-ar avea.

”Noi încă suntem la stadiul în care pentru orice trebuie să completăm 1 milion de hârtii (…) De exemplu, încercăm să ne depunem candidaturile pentru alegerile locale și am completat la hârtii de am crezut că nu e adevărat.

O mulțime de copii, de semnături, declarații de avere cu o grămadă de câmpuri… Lucruri care s-ar putea rezolva online în câteva minute”, a declarat revoltat, pentru SpotMedia.ro, deputatul Cornel Zainea, specialist în IT și candidatul USR la Primăria Chiajna.

”Am fost președinte al Comisiei de IT de la Camera Deputaților și am încercat din răsputeri să trecem legea semnăturii electronice, dar efectiv nu s-a putut.

Cei care s-au opus vor să se folosească doar semnătura calificată, care costă, și sunt firme care câștigă foarte mult în domeniul ăsta. În momentul în care s-ar deschide piața, ei practic și-ar pierde afacerile. Și atunci reușesc cumva să domine votul în comisie și astfel de legi să se tot amâne”, ne-a explicat deputatul USR.”