Fotografie de Burst pe Pexels.com

Decizia de respingere a ordonantei de urgenta a Guvernului a fost anulata cu 166 de voturi. Alocatia trebuia sa fie marite cu 20%. PSD revine cu proiectul initial de dublare a alocatiilor, de la 150 lei la 300 lei.

Informatii preluate de pe spotmedia.ro, mai multe detalii mai jos:

„Ordonanța de urgență care prevede creșterea etapizată a alocațiilor copiilor a fost respinsă, miercuri, și în Camera Deputaților, for decizional. Astfel, după promulgare, Executivul va trebui să pună în aplicare legea de dublare a acestora.

Decizia de respingere a ordonanței de urgență a Guvernului a fost luată cu 166 de voturi „pentru”, 63 „împotrivă” și 29 de abțineri.

Deputatul PNL Victor Paul Dobre a cerut retrimiterea proiectului la Comisie, însă solicitarea a fost respinsă.

„E păcat să facem din alocații un subiect electoral. Eu cred că românii înțeleg acest joc politic pe care îl faceți. Eu cred că românii vă vor taxa la alegeri. Ei nu acceptă ca acest subiect să fie discutat politic”, a declarat liderul deputaților PNL, Florin Roman.

„Noi am votat pentru dublarea alocațiilor, drept pentru care nu putem accepta o strategie de tergiversare a acestei legi votată de Parlament”, a spus Marton Arpad, deputat UDMR.

„Ne-am învățat în ultimele luni ca PNL să ducă minciuna la nivel de artă. Nu pot să-mi explic cu pot să inventeze atâtea situații. Se întreba cineva retoric dacă s-au făcut studii… Ce studii să mai facem? 150 de lei e puțin, avem cea mai mică alocație pentru copii din Europa!

Nu negociem drepturile copiilor cu dvs. V-am dat lege, aveți obligația să o aplicați. Nu copiii României, nu copiii noștri trebuie să deconteze furturile liberalilor”, a afirmatși liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis.”