Fotografie de Leah Kelley pe Pexels.com

Sesiunea a doua de Bacalaureat de anul acesta va incepe chiar saptamana viitoare. Prima proba va fi pe 24 august, la proba scrisa la Limba si literatura romana. Aproximativ 42.700 de candidati s-au inscris la aceasta sesiune.

Informatii preluate de pe spotmedia.ro, mai multe detalii mai jos:

„Peste 42.700 de candidaţi s-au înscris în vederea susţinerii probelor din a doua sesiune (august – septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat, care va începe luni, 24 august, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, din totalul celor înscrişi, peste 24.900 de candidaţi provin din promoţia 2019-2020, iar aproximativ 17.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Marţi va fi susţinută proba obligatorie a profilului – E.c), miercuri – proba la alegere a profilului şi specializării – E.d).

Absolvenţii de liceu din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 27 august proba scrisă la Limba şi literatura maternă – proba E.b).

„Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil, potrivit metodologiei specifice”, menţionează ministerul.

Afişarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12,00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14,00 – 20,00.”