Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a afirmat ca a gasit nereguli in statiunile din Romania. Nelu Tataru a declarat sambata, la Constanta, ca administratorii plajelor ar trebui sa respecte normele care au fost impuse.

Informatii preluate de pe g4media.ro, mai multe detalii mai jos:

„Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că a găsit nereguli în staţiunile de pe litoral, în urma unei vizite făcute sâmbătă în judeţul Constanţa, precizând că nu suntem într-un sezon estival obişnuit care să permită desfăşurarea aceloraşi activităţi care puteau fi făcute în anii trecuţi, transmite News.ro

Nelu Tătaru a declarat sâmbătă, la Constanţa, că administratorii plajelor ar trebui să respecte normele care au fost impuse, dar că sunt zone pe litoral unde regulile nu se respectă.

  • “De pe 15 mai, odată cu ieşirea din starea de urgenţă, noi am monitorizat evoluţia şi am şi redeschis anumite activităţi economice în contextul măsurilor de relaxare. Aceste măsuri de relaxare au beneficiat de ordine comune de ministru, ministrul Sănătăţii cu ministrul de resort, şi de norme de aplicare şi desfăşurare a acestei activităţi. În măsura în care se respectă aceste reguli, putem vedea o activitatea normală. După ce am putut vedea, pe litoral sunt anumite zone unde regulile nu se respectă. Adminstratorii plajelor, că sunt private, că sunt cele cu şezlonguri sau plajă de nisip ar trebui să respecte aceste norme şi atunci vom putea vedea şi o activitatea normală desfăşurată în context pandemic. Nu suntem într-un sezon estival obişnuit, nu suntem într-un sezon estival care să ne poată permite să avem acelaşi activităţi pe care le aveam şi anul trecut.”, a afirmat Tătaru, care a precizat că a întâlnit nereguli în toate staţiunile de pe litoral.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat dacă ar face plajă cu familia pe litoralul românesc.

“Dacă ar respecta nişte reguli, aş face. Pe litoralul românesc acolo unde aş găsi aceste locuri. Dacă nu aş găsi aceste locuri şi nu s-ar respecta, nu aş face. Când am luat aceste măsuri de relaxare, le-am luat cu anumite norme, inclusiv la plajele deschise, inclusiv la plajele private. Au fost nişte norme, nişte reguli, care trebuiau doar aplicate. Agenţii economici s-ar părea că nu au recurs la respectarea acestor reguli şi atunci vedem ce se întâmplă pe litoral. Totuşi, recurg la aceleaşi recomandări. Haideţi să păstrăm acea distanţare fizică, haideţi să păstrăm acea – am văzut astăzi dimineaţă în Constanţa – acel port al măştii în locurile aglomerate, în locurile închise! Sunt momente când poate unii dintre noi uităm, haideţi să ne reamintim şi să purtăm această mască”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Întrebat de ce nu s-a ajuns la închiderea unor plaje sau staţiuni care nu respectă regulile, Nelu Tătaru a răspuns: “Ministerul Sănătăţii este cel care face aceste recomandări, ministerul Sănătăţii este cel care face anumite verificări, nu este cel care ia măsurile, este cel care le impune. La nivelul Ministerului de Interne, după cum ştiţi şi legea spune foarte clar, Poliţia, Jandarmeria, Poliţia Locală, DSU, pompierii. Noi nu facem decât să creăm acele reguli, acele norme ca o activitatea economică cum este şi cea dezvoltată pe litoral să se poată desfăşura. Suntem într-un context pandemic şi cred că noi toţi ar trebui să respectăm şi să avem acel spirit civic, nu neapărat dacă nu vrem pentru noi, dar pentru cei din jurul nostru, pentru cei de acasă la care cei din jurul nostru se vor duce”.