Fotografie de Artem Podrez pe Pexels.com

Protestanti la Minsk. Acestia au venit cu drapele alb si cu rosu, multimea s-a adunat in piata Independentei si pe strazile din jur, strigand „Libertate!”.

Informatii preluate de pe hotnews.ro, mai multe detalii mai jos:

„Zeci de mii de persoane protestează duminică la Minsk pentru a denunța realegerea președintelui Alexandr Lukașenko, care se confruntă de două săptămâni cu o imensă mișcare de protest, potrivit ziariștilor AFP. Opoziția spune că în piața Independenței sunt peste 100.000 de oameni.

Oamenii denunță realegerea considerată frauduloasă a lui Lukașenko, în 9 august, precum și represiunea brutală a protestelor care au urmat.

„Dacă au câștigat într-adevăr alegerile (cu 80% din voturi) atunci pentru ce atât de mulți oameni sunt în stradă împotriva lui?”, se întreabă Evgheni, un manifestant de 18 ani.

Lukașenko vrea „să trăim cu toții ca înainte. Dar nu va mai fi niciodată ca înainte”, spune la rândul său Nikita, 28 de ani.

Canalele Telegram apropiate de opoziție au semnalată proteste în mai multe orașe.

Săptămâna trecută, la Minsk, peste 100.000 de oameni s-au adunat pentru a cere plecarea lui Lukașenko, care, în 26 de ani de putere, nu s-a confruntat niciodată cu o astfel de mișcare de protest, atât ca număr cât și ca durată.

Președintele belarus, care conduce țara cu o mână de fier, a exclus să renunțe la putere, așa cum a cerut principala sa adversară la alegerile din 9 august, Svetlana Tihanovskaia.”