Donald Trump: „Asteptam sa fac asta de mult timp. Sunt bucuros sa fac un anunt istoric pentru lupta noastra cu coronavirusul, anunt care va salva nenumarate vieti.”

Informatii preluate de pe libertatea.ro, mai multe detalii mai jos:

„Administrația Trump se gândește să aprobe un vaccin anti-COVID, înainte de finalizarea studiilor, dar și înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie, notează The New York Times. Strategia ridică semne de întrebare, în contextul în care sunt voci care susțin că sunt sărite anumite etapedin motive politice. În paralel, SUA au autorizat în regim de urgență tratamentul cu plasmă, folosit deja de mai multe țări, inclusiv România.

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a emis, duminică, o autorizație de utilizare de urgență pentru plasma convalescentă pentru a trata Covid-19, scrie CNN.

Motivarea oficială este că “beneficiile cunoscute și potențiale ale produsului depășesc riscurile”.

FDA a spus că peste 70.000 de pacienți au fost deja tratați cu plasmă și s-au vindecat.

Săptămâna trecută, președintele american a acuzat unii oficiali FDA că ar conspira să amâne lansarea unor tratamente salvatoare până după alegerile din noiembrie. 

În același timp, The New York Times scrie că administrația Trump pune presiune pe agenția americană a medicamentelor, care se ocupă de validarea noilor terapii, să aprobe un vaccin anti-COVID.”