Fotografie de Kobe Michael pe Pexels.com

Pe data de 7 septembrie DSP va comunica situatia epidemiologica din fiecare localitate. In functie de aceasta, se stabileste daca elevii merg la scoala in regim fata in fata, sau in regim online.

Informatii preluate de pe gandul.ro, mai multe detalii mai jos:

„În două săptămâni elevii din fiecare localitate vor afla dacă vor începe școala fizic, potrivit scenariului verde,  în regim mixt- față în față și online, potrivit scenariului galben, sau doar în regim online, potrivit scenariului roșu. Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății explică cum se va derula informarea  de la DSP programată pentru data de 7 septembrie. 

În linii mari, se știe cum vor fi organizate școlile începând cu data de 14 septembrie, spune secretarul de Stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu:„Toate procesele care țin de organizarea școlilor sunt deja publice, în linii mari acelea vor fi. E loc de îmbunătățire. Așteptăm recomandări din partea oricui are astfel de recomandări. Ca puncte importante de reper, ce e menționat în acel proiect de act normativ este menționată și data de 7 septembrie, când Direcțiile de Sănătate Publică vor evalua starea epidemiogică a fiecărei localități”. 

„Vorbim de cele 3 scenarii și, ca să se poată identifica ce scenariu se aplică fiecărei școli, fiecărei localități în parte, acest lucru începe pe data de 7 septembrie, când DSP-urile vor evalua rata de transmitere. Se face o informare către inspectoratele locale, către comitetele județene pentru situații de urgență și se pune în mișcare mecanismul, astfel încât să se poată seta locul în care se găsește fiecare localitate și măsurile pentru deschiderea anului școlar”, a declarat secretarul de Stat Andrei Baciu la Digi24.”