Traian Basescu: „Nu este posibil ca Guvenul sa nu asigure masti pentru copii”. „Nu se poate lasa situatia la nivelul de fiecare sa se descurce pentru ca acest lucru nu este posibil, va iesi o harababura”

Informatii preluate de pe gandul.ro, mai multe detalii mai jos:

„Traian Băsescu este de acord cu participarea administrațiilor locale în gestionarea situației epidemiologice în școli, însă subliniază necesitatea intervenției Guvernului cu metodologia și cu partea financiară. 

„Soluţia trimiterii la administraţiile locale este o soluţie bună, dar ea trebuie însoţită de două lucruri. În primul rând de o metodologie pentru că nu poţi să pui fiecare primar în situaţia de a face după capul lui cum crede. Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei trebuie să emită o metodologie. Ministerul Educaţiei trebuie să stabilească un program. Pe de altă parte trebuie trimişi nişte bani la administraţiile locale pentru că sunt la partea terminală a anului şi nu cred că mai au resurse după ce au cheltuit enorm în prima parte a pandemiei. Aceste două lucruri trebuiesc făcute. Marea problemă este aceea laşitate de care dă dovadă guvernul în asumarea responsabilităţii. Aici au bâlbâit-o tot timpul şi au încercat să dea vina pe alţii, ba că nu avem lege, ba că ne-au ţinut în Parlament când aveau regulamentul sanitar internaţional şi directiva Parlamentului şi Consiliului Uniunii Europene care le spune ce au de făcut în situaţii de pandemie.

În contextul în care vicepremierul Raluca Turcan a declarat că este absolut imposibil pentru Guvern să asigure măști tuturor elevilor și profesorilor din România, candidatul PMP la Primăria Capitalei a subliniat că protejarea copiilor în școli este foarte importantă”