Sesizarea la CNA a fost facut de ActiveWatch. In cerere de analizare, organizatia a argumentat ca „spotul de pomovare a proiectulul nu ofera informatii privind stadiul real de dezvoltare”.

Informatii preluate de pe libertatea.ro, mai multe detalii mai jos:

Spotul care promovează spitalul de urgență “realizat” de Primăria Sectorului 1, condusă de Daniel Tudorache, a fost interzis de Consiliului Național al Audiovizualului, informează Pagina de Media. Reclama “Spitalul de Urgență”, care a rulat în ultimele săptămâni pe toate posturile de știri, prezintă o unitate medicală în faza de proiect, iar ce se vede este de fapt o machetă.

Sesizarea la CNA a fost făcută de ActiveWatch. În cererea de analizare, organizația a argumentat că „spotul de promovare a proiectului de infrastructură medicală nu oferă informații privind stadiul real de dezvoltare și induce ideea unui proiect finalizat și operaționalizat”.

În plus, ONG-ul a subliniat că „publicul nu este atenționat că imaginile difuzate sunt, de fapt, o simulare video, o animație. Mai mult, sintagma proiect realizat de Primăria Sectorului 1 este ambiguă și nu oferă suficiente repere factuale pentru a identifica stadiul proiectului sau alte elemente de context”.”