Klaus Iohannis: „alegerile locale din 27 septembrie si campania electorala se vor desfasura in conditii exceptionale, generate de epidemia de COVID-19.”

Informatii preluate de pe pagina de Facebook Klaus Iohannis, mai multe detalii mai jos:

„Anul acesta, alegerile locale din 27 septembrie și campania electorală se vor desfășura în condiții excepționale, generate de epidemia de COVID-19. Vor exista reguli și măsuri clare pentru ca acțiunile electorale să se desfășoare în condiții de maximă siguranță sanitară. Am solicitat Guvernului să inițieze o campanie de informare cu privire la aceste proceduri, astfel încât toată lumea să știe ce trebuie să facă, ce este permis și ce nu este permis, atât pe perioada campaniei, cât și în ziua votului. Un scenariu cu risc zero nu există, dar dacă toate aceste măsuri speciale sunt însușite și aplicate, riscul poate fi redus la minimum. Fac un apel la responsabilitate, în special din partea candidaților, să respecte toate aceste reguli și nu îi expună pe oameni pericolului infectării.

Dragi români, este important ca voi să decideți cine va conduce comunitatea în care trăiți în următorii patru ani. Să-i alegeți în cunoștință de cauză pe cei care vă inspiră încredere, care sunt competenți și pot aduce dezvoltarea în orașele, în municipiile, în comunele în care locuiți.”