Conceptul noului Bucuresti al lui Nicusor Dan este ilustrat prin modernizarea centrului comercial Bucuresti, adica Magazinul Bucuresti. Acesta considera ca este un spatiu cu o istorie speciala.

Informatii preluate de pe hotnews.ro, mai multe detalii mai jos:

„În mod special am vrut să alegem un loc simbolic pentru București, un magazin construit în interbelic și naționalizat în 1948. Refolosit ca magazin în perioada comunistă și lăsat să se distrugă în perioada postcomunistă. Reconstruit, după cum vedeți, de niște investitori privați, este simbolic pentru ceea ce vrem să facem cu Bucureștiul.” Așa și-a început discursul Nicușor Dan, în fața susținătorilor, jurnaliștilor, dar și a bucureștenilor care s-au oprit să-l asculte, în fața sediul său de campanie.

Noul București, conceptul de dezvoltare lansat de Nicușor Dan pentru a ilustra modernizarea Capitalei după ce va câștiga alegerile din 27 septembrie, este astfel simbolizat de transformarea și modernizarea magazinului București, un spațiu cu o istorie specială pentru centrul comercial tradițional al Capitalei.

Candidatul partidelor de dreapta a făcut apel și la simbolurile politice ale acestor alegeri: „Pentru că nu suntem decât la 2 ani de la 10 august și, deși suntem la 30 de ani de la Revoluție, o să fie, de fapt, o campanie electorală în care, din nou, va fi o luptă între comunism și anticomunism. Am ales, de asemenea, să ne facem sediul de campanie aici, pentru că suntem, practic, la km 0 al Bucureștiului.”