Fotografie de Edward Jenner pe Pexels.com

4 zone din Spania au devenit zone cu risc epidemilogic ridicat: Cantabria, Castilla La Mancha, Castilla y Leon si La Rioja. In total 10 regiuni din Spania pentru care exista obligatia de a intra in carantina timp de 14 zile pentru reintoarcerea in Romania.

Informatii preluate de pe digi24.ro, mai multe detalii mai jos:

„Guvernul a inclus pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat alte 4 regiuni din Spania. Acestea sunt Cantabria, Castilla La Mancha, Castilla y León, La Rioja. Astfel, în total, sunt 10 regiuni din Spania pentru care există obligația de a intra în carantină pentru 14 zile la întoarcerea în România.

Regiunile din Spania pentru care este instituită măsura carantinării obligatorii pentru 14 zile:  Aragon, Cataluna, Navarra, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare, Tara Bascilor, Cantabria, Castilla La Mancha, Castilla y León, La Rioja.

Cei care se întorc din aceste regiuni pot sta în carantină la domiciliu, într-un spațiu declarat la întoarcere, sau într-un spațiu pus la dispoziție de autorități.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Pentru persoanele care vin din aceste state sau zone se instituie măsura carantinei timp de 14 zile.”