Autoritatile declara ca va urma o noua crestere a infectarii cu coronavirus in luna septembrie, prin deschiderea unor noi activitati, precum restaurantele din spatii inchise.

Informatii preluate de pe digi24.ro, mai multe detalii mai jos:

„Autoritățile spun că numărul de cazuri de COVID-19 ar putea crește din nou în luna septembrie, după redeschiderea unor noi activități, precum restaurantele din spații închise. Nelu Tătaru, ministrul sănătății, face un nou apel la respectarea regulilor sanitare, pentru a reduce riscul de transmitere comunitară.

„Urmează o lună septembrie cu mai mulţi factori care pot duce la o creştere a numărului de cazuri, în consecinţă a creşterii transmiterii comunitare. Luni va fi o ultimă zi înainte de reluarea activităţii în unităţile de servire cu capacitate închisă, teatre, cinematografe. Tocmai în acest context evaluăm capacitatea spitalelor de a gestiona o eventuală creştere. Repet ce spunem în ultima perioadă, această pandemie nu se tranşează în spital, se tranşează în prespital, acolo unde trebuie să avem grijă să respectăm acele precauţii pentru a avea o transmitere comunitară scăzută. Noi suntem capabili să adaptăm numărul de paturi, terapii intensive, unităţi modulare, dar să nu forţăm această limită pentru a nu colmata sistemul medical”, a spus Nelu Tătaru.

„Din câte ştim, cam cinci la sută din cazurile care vin vor merge în terapie intensivă. Din studiile făcute de noi, o capacitate de 600 de paturi ar putea fi ocupată în condiţiile în care avem 1500 de pacienţi noi timp de 10 zile. Avem studii şi avem evaluări făcute pe anumite perioade, dar sperăm ca acele recomandări să fie respectate pentru a avea o transmitere comunitară scăzută”, a adăugat el.”