Social democratii au nevoie de 233 de voturi in Parlament pentru a darama Guvernul lui Ludovic Orban, dar conform datelor pezentate, nu toti social-democratii sunt interesati sa voteze motiunea.

Informatii preluate de pe g4media.ro, mai multe detalii mai jos:

„Parlamentul se renunște în ședință comună, luni, 31 august, de la ora 14.00, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului Orban. Potrivit informațiilor G4media, negocieri intense au loc în acest moment, de partea liderilor PNL, în scopul determinării parlamentarilor să respingă demersul PSD.

„Tentativa PSD de a provoca o criză politică cu trei luni înaintea alegerilor la termen e o dovadă de iresponsabilitate pe care nu intenționăm să o încurajăm în niciun fel”, a scris Dan Barna pe pagina personală de Facebook.

Președintele PMP, Eugen Tomac, discută la rândul său cu liderii liberali. Conform datelor apărute în media, până la acest moment liberalii contează pe sprijinul USR-PLUS, dar și pe cel al PMP, mai precis pe un total de 175 de voturi.

Social democrații au nevoie de 233 de voturi în Parlament pentru a dărâma Guvernul lui Ludovic Orban, dar conform datelor prezentate chiar de președintele formațiunii, Marcel Ciolacu, există suspiciuni că nu toți social-democrații sunt interesați să voteze moțiunea. În acest moment, PSD s-ar baza pe un număr de 234 de voturi, exact la limită.”