Fotografie de Ken Tomita pe Pexels.com

Un ONG din Vietnam a explica felul in care angajeaza vorbitori de limba engleza din intreaga lume, pentru a preda online.

Informatii preluate de pe libertatea.ro, mai multe detalii mai jos:

„Pandemia de coronavirus poate deveni o oportunitate pentru ca persoanele cu dizabilități să lucreze de acasă. Un ONG din Vietnam a explicat pentru Libertatea felul în care angajează vorbitori de limba engleză din întreaga lumea, pentru a preda online.

Potrivit unui studiu realizat de Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), peste un miliard de oameni, adică 15% din populația lumii trăiesc cu anumite forme de dizabilitate, fizică, intelectuală, senzorială sau o combinație între acestea.

Din acest punct de vedere, suntem împărțiți în oameni tipici și oameni cu dizabilități. În cazul celor cu dizabilități, statisticile arată că cei mai mulți se izolează, pentru că pereții casei le oferă protecția pe care nu o au odată ce pășesc spre exterior, fie din cauza lipsei de infrastructură din orașele în care trăiesc, fie din cauza stigmatizării.

Conform datelor Ministerului Muncii, la 31 decembrie 2016, numărul persoanelor cu dizabilităţi era de 786.546, din care 70.6401 persoane adulte. Numărul persoanelor adulte cu dizabilități angajate în muncă era de 33.449, adică jumătate dintre ele.

La 31 martie 2020, numărul total de persoane cu dizabilităţi a fost de 852.565 persoane, conform Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.”