Primarul general Gabriela Firea doreste 16 milioane de euro pentru testarea fiecarui profesor si elev de coronavirus si pentru a achizitiona dezinfectant si masti chirugicale. Ea spune ca este capabila sa teste pana la 5.000 de persoane pe zi.

Informatii preluate de pe spotmedia.ro, mai multe detalii mai jos:

„Primarul general Gabriela Firea a anunțat luni că la nivelul instituției pe care o conduce s-a lucrat intens la un plan pentru redeschiderea în siguranță a școlilor din Capitală. Tot ce îi mai trebuie acum sunt 16 milioane de euro, pe care crede că îi va obține fără probleme săptămâna viitoare, la ședința Consiliului General.

Firea vrea 15 milioane de euro pentru testarea de COVID-19 a elevilor și profesorilor și încă un milion de euro pentru dezinfectant, materiale de protecție și sanitare pe care să le dea școlilor.

  • Cum îți pregătești organismul pentru confruntarea cu Covid-19, cât durează imunitatea și când poți dona plasmă, dacă vrei să salvezi o viață – Interviu cu prof. dr. Cristian Oancea

Ea susține că are capacitate să proceseze până la 5.000 de teste pe zi doar pentru suspiciunile din școli, adică orice copil ce va face puțină febră sau roșu în gât.

”Dacă se observă mici semne de infecție respiratorie la triaj, febră peste 37 de grade, dacă elevul nu are o stare fizică bună, dacă tușește, îl doare gâtul, are roșu în gât, acele situații vor fi transmise imediat de către reprezentantul ASSMB de la cabinetul de medicină școlară și imediat acel copil va fi trimis la testat”, a spus Firea.

  • Firea donează 100.000 de măşti şcolilor din Capitală. Nicușor Dan o acuză de ”josnicie politică” și încălcarea legii
  • Guvernul nu are bani de măşti pentru toţi elevii. Iohannis: Nu e o problemă extremă
  • Aproape jumătate din școlile și liceele din București sunt pregătite să-și primească elevii, dar și să predea online dacă pandemia o impune”