Presedintele Klaus Iohannis: „PSD vrea sa arunce tara in haos pentru a pune mana pe putere cu orice pret”. „PSD este fondamental corupt de dorinta de putere si nu se poate reforma, indiferent cine il conduce”.

Informatii preluate de pe g4media.ro, mai multe detalii mai jos:

„Președintele Klaus Iohannis a acuzat luni PSD, în ziua în care sunt programate dezbaterea și votul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban, că în cea mai dificilă perioadă pentru România din ultimii 30 de ani, partidul condus de Marcel Ciolacu ”se luptă nu pentru binele și sănătatea cetățenilor, ci pentru a pune mâna pe putere cu orice preț”.

”Cinismul cu care acest partid rupt total de interesele românilor își urmărește unicul scop de a ajunge din nou la resursele publice demonstrează clar că PSD este fundamental corupt de dorința de putere și nu se poate reforma, indiferent cine îl conduce”, a transmis Iohannis într-un comunicat de presă.

Șeful statului a subliniat că depunerea unei moțiuni de cenzură ”în această perioadă critică pentru viitorul României” reprezintă un nou demers toxic, care riscă să pună în pericol combaterea eficientă a epidemiei de COVID-19.

”De altfel, în aceste luni dramatice pentru români, în care cetățenii și autoritățile au făcut front comun pentru limitarea răspândirii coronavirusului, PSD s-a remarcat doar prin acțiuni de permanentă sabotare a acestui efort național. Este cu atât mai iresponsabilă depunerea unei moțiuni de cenzură de către PSD cu cât tocmai acest partid a fost la guvernare în ultimii ani și a risipit fără discernământ banii publici, lăsând România complet nepregătită în fața unei astfel de crize. Care sunt criticile aduse Guvernului Orban? Că a reușit ca, în ciuda dezastrului găsit în bugetul statului, să găsească resurse pentru a susține cât mai multe categorii economice și sociale să treacă mai ușor prin această perioadă critică? Sau faptul că și-a asumat cu toată răspunderea gestionarea uneia dintre cele mai grave crize medicale, care a generat efecte negative în toate domeniile?”, a mai transmis Klaus Iohannis.”