Fotografie de Kaboompics .com pe Pexels.com

Parcarea pe trotuar este interzisa la Londra, dar in alte orase este interzis doar pentru camioane. Parcarea pe trotuare obliga persoanele sa mearga pe strada.

Informatii preluate de pe stirileprotv.ro, mai multe detalii mai jos:

„Parcarea pe trotuare ar putea fi interzisă în Anglia, Guvernul intenționând astfel să le facilitize accesul persoanelor cu dizabilități și părinților care merg cu cărucioarele.

Parcarea pe trotuar este interzisă la Londra, însă în alte zone din țară este interzisă doar pentru camioane.

Departamentul pentru Transporturi analizează trei opțiuni în ceea ce privește interzicerea parcării pe trotuar: extinderea interdicției la nivel național, facilitarea interzicerii parcării de către consiliille locale sau acordarea consiliilor locale puterea de a-i amenda pe cei care încalcă regula, scrie The Guardian.

Studii recente au indicat faptul că 32% dintre persoanele cu deficiențe de vedere și 48% dintre utilizatorii de scaune cu rotile sunt mai puțin dornici să iasă singuri în oraș din cauza mașinilor care sunt parcate pe trotuare.

„Parcarea pe trotuare înseamnă că cei care folosesc scaune cu rotile, persoanele cu deficiențe de vedere și părinții cu cărucioare pot fi forțați să meargă pe stradă, ceea ce nu numai că este periculos, dar îi descurajează pe oameni să iasă din case. Un element esențial al recuperării noastre, post-Covid, va fi încurajarea mai multor persoane să aleagă călătoriile active, cum ar fi mersul pe jos, deci este vital ca trotuarele să fie accesibile pentru toată lumea. Parcarea pe trotuar prezintă un risc clar de siguranță atunci când mașinile parcate ocupă trotuarul și obligă pietonii vulnerabili să se deplaseze pe stradă”, a declarat secretarul de stat pe probleme de transport, Grant Shapps.”