Fotografie de mali maeder pe Pexels.com

Din pacare statul roman recicleaza doar 14% din cel putin 50% impus de Uniunea Europeana. Lipsa de educatie ecologica si neimplicarea autoritatilor au transformat colectarea selectiva intr-un dezastru.

Informatii preluate de pe stirileprotv.ro, mai multe detalii mai jos:

„România nu și-a respectat angajamentele față de Uniunea Europeană, luate pentru colectarea gunoaielor.

Până în acest moment, statul român ar fi trebuit să ajungă la un nivel de reciclare de 50% din deșeurile care pot fi refolosite. Ori, țara noastră abia prelucrează de trei ori mai puțin. Lipsa de educație ecologică și neimplicarea autorităților au transformat colectarea selectivă într-un dezastru. „Inspectorul Pro” vă arată de ce suntem codașii Europei și la gunoaie.

Știți cât reciclează statul român? Doar 14% din cantitatea totală de deșeuri care ar putea fi refolosită, iar în București procentul este și mai rușinos: maximum 9%. Echipa de la „Inspectorul Pro” s-a pus în pielea oamenilor care vor să schimbe sistemul și s-a lovit de mentalitatea autorităților care nu vor să schimbe nimic.

Pantelimon, ora 7 și 30 de minute, într-o dimineață de luni. Locuitorii unei străzi își scot tomberoanele cu deșeuri în stradă.

Ne-am oprit în fața unei porți unde am găsit două tomberoane: unul cu deșeuri reciclabile și cealălalt cu deșeuri menajere. Mașina care a venit le-a luat împreună.”