Ministrul Educatiei, intrebata de ce nu demisioneaza dupa esecul licitatiei tabletelor: „Am realizat eu aceasta achizitie ca sa pot sa spun lucrul aceasta? Avand in vedere faptul ca am facut eforturi sustinute ca unitatile de invatamant sa aiba toate cele necesare pentru inceputul de an scoalar”

Informatii preluate de pe g4media.ro, mai multe detalii mai jos:

„Întrebată de ce nu demisionează, având în vedere că licitația pentru tabletele școlare promise la începutul verii nu s-a finalizat nici acum, cu 2 săptămâni înainte de începutul școlii în context pandemic, Monica Anisie, ministrul Educației, a răspuns: “În semn de responsabilitate față de copii, elevi și față de colegii mei profesori trebuie să continui acest mandat alături de ei, având în vedere că începem un an școlar altfel”.

“Am realizat eu această achiziție ca să pot să spun lucrul aceasta? Având în vedere faptul că la Ministerul Educației am făcut eforturi susținute ca unitățile de învățământ să aibă toate cele necesare pentru începutul de an școlar, vorbim aici de proces de învățământ, pentru că Ministerul Educației se ocupă de procesul de învățământ, cred că nu văd de ce mi-aș pune o astfel de întrebare”, a replicat Anisie, întrebată dacă și-a pus problema să demisioneze, având în vedere că elevii nu vor avea tablete pe 14 septembrie, când parte din școli ar putea începe cursurile online.

“Resposabilitatea Ministerului Educației a fost să asigurăm banii necesari [pentru achiziția de tablete – N.Red]. În semn de responsabilitate față de copii, elevi și față de colegii mei profesori trebuie să continui acest mandat alături de ei, având în vedere că începem un an școlar altfel”, a continuat ministrul Educației.”