
”Credem că lupta împotriva tăierilor ilegale trebuie dusă pe câteva paliere: de la un control de înaltă performanță în păduri și sisteme de supraveghere la pedepse drastice pentru cei care sunt complici la aceste infracțiuni”, declara ministrul.
Informatii preluate de pe g4media.ro, mai multe detalii mai jos:
„Autoritățile de la Bruxelles doresc ca Bucureștiul să abordeze problema tăierilor ilegale, însă oamenii politici din România își consumă energia acuzându-se unii pe alții, scrie Politico.eu
Comisia Europeană a lansat procedura de infringement împotriva României în aceasta vară din cauză că n-a reușit să adopte măsuri pentru protejarea pădurilor, dar activiștii de mediu susțin că lansarea procedurii n-a produs efecte.
Acest lucru este un motiv de îngrijorare atât pentru Bruxelles, cât și pentru România. Opinia motivată a Comisiei din luna iulie este ultimul pas înainte de trimiterea cazului pe masa Curții de Justiție a Uniunii Europene. România a trimis un răspuns, însă mai trebuie să convingă Bruxelles-ul că și acționează.
”La fel ca în alte cazuri de infringement, Comisia dorește să vadă un angajament real din partea autorităților din România și măsuri cu efect pe termen lung pentru a rezolva această problemă (n.red: a tăierilor ilegale) care reprezintă un motiv serios de îngrijorare și de pagube de mediu”, a declarat un oficial european citat de Politico.
Autoritățile române au deschis circa o mie de cazuri penale cu tăieri ilegale în prima jumătate a anului 2020.”