Pe pagina de facebook PNL, a fost prezentat cum vor fi investite cele 30,4 miliar de euro prin Programul National de Relansare si Rezilienta. Acestia vor fi investiti in spatii verzi, digitalizare, ameliorarea mediului economic romanesc, restartatarea activitatilor economice.

Informatii preluate de pe pagina de Facebook Partidul National Liberal, mai multe informatii mai jos:

„Guvernul a aprobat ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru elaborarea Planului Național de Redresare și Reziliență (#PNRR) necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile și nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență.

Marcel Ioan Boloș, ministrul Fondurilor Europene: ”Cum vor fi investite cele 30,4 miliarde de euro pe care #România le are la dispoziție prin Programul Național de Relansare și Reziliență (#PNRR), pe care Ministerul Fondurilor Europene România îl prezintă Comisiei Europene până în aproximativ o lună de zile de acum?

1. Investiții verzi

2. Digitalizare

3. Ameliorarea mediului economic românesc

4. Restartarea activităților economicePrincipalele domenii în care vor fi investiți banii europeni:

Transporturile. România a pregătit deja documentația aferentă investițiilor în autostrăzi, în căi ferate, trenuri metropolitane etc.

Schimbările climatice. 700 de milioane de lei pentru pregătirea documentațiilor economice în domeniul schimbărilor climatice (irigații, eroziune costieră, desecări, împăduriri etc.).

450 de milioane de lei pentru turism, cultură, învățământ dual și mobilitate urbană.

500 de milioane de lei pentru sănătate, cercetare, situații de urgență.”

În total, #România are la dispoziție 79,9 miliarde de euro alocați astfel:30,4 miliarde de euro pentru Mecanismul de Relansare și Reziliență. Adică mecanismul prin care Uniunea Europeană ajută statele afectate de pandemie să se redreseze, la care se referă ordonanța de urgență aprobată de guvern.

28,4 miliarde de euro pentru Politica de Coeziune, adică Bugetul Multianul, pentru care Guvernul va prezenta propunerile până pe 15 septembrie.

19,2 miliarde de euro pentru Politica Agricolă Comună, documente aflate în curs de elaborare de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.”