Informațiile publice de pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene demască știrea falsă lansată ieri de candidatul PNL pentru Primăria Botoșani, Cătălin Flutur, care s-a lăudat că în ultimul său mandat de primar ar fi adus în oraș 100 de milioane de euro fonduri europene. „Numai în mandatul 2016-2020, suma finanțărilor europene atrase pentru proiectele orașului nostru se ridică la peste 100 de milioane de euro”, a declarat Flutur.

În realitate, conform site-ului oficial al Ministerului Fondurilor Europene, condus chiar de un coleg de partid al lui Cătălin Flutur, în perioada 2016-2020, banii europeni veniți în Municipiul Botoșani au fost de doar 1,5 milioane de euro. Așadar, minciuna primarului Cătălin Flutur este de 98,5 de milioane euro, respectiv diferența neacoperită până la 100 de milioane de euro.

Astfel, din cele 14 proiecte cu fonduri europene aprobate pentru Municipiul Botoșani în perioada de referință, pentru 6 s-au plătit ZERO euro. Cea mai mare sumă de bani europeni intrați în contul orașului a fost de 1,1 milioane de euro pentru reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu. Cât de bine au fost cheltuiți acești bani se poate vedea cu ochiul liber privind clădirea în paragină din fața Primăriei condusă de primarul Cătălin Flutur.

Mai grav e că primarul Flutur a avut bani la dispoziție dar nu a fost capabil să-i absoarbă. Astfel pentru infrastructura educațională, România a avut la dispoziție suma de 340 de milioane de euro, din care primarul Flutur nu a reușit să aducă la Botoșani decât infima sumă de 12.000 de euro.

Prin urmare, primarul PNL din Botoșani își merită pe deplin critica venită chiar din partea colegei sale din Guvern, vicepremierul Raluca Turcan, care a afirmat că „nu înțelege cum este posibil ca autoritățile locale să aibă la dispoziție bani europeni și să nu-i folosească. Este un fel de crimă cu premeditare”.
Rușine domnule Flutur! Rușine că îi mințiți pe botoșănenii cărora le cereți votul!

Informațiile reale, nu minciunile domnului Flutur se pot consulta pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene http://mfe.gov.ro, unde se selectează județul Botoșani pe Harta Interactivă și se descarcă fișierul Excel în format electronic, unde la axele de finanțare la Municipiul Botoșani se poate observa că la 6 dintre cele 14 proiecte aprobate, la secțiunea Plăți către beneficiari, la Fonduri UE și Contribuția națională sumele sunt ZERO lei.