Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian Ioan Vaslui: „Este vorba despre doua proitecte europene finantate de Programul Operational Capacitate Administrativa, vor face ca Brasovul sa detina prima infrastructura digitala din tara noastra.”

Informatii preluate de pe pagina de Facebook Partidul National Liberal, mai multe detalii mai jos:

„Adrian Ioan Veştea, președintele Consiliului Județean Brașov: ”Brașovul implementează prima infrastructură digitală de nivel județean din România!

Este vorba despre două proiecte europene finanțate de Programul Operațional Capacitate Administrativă, care vor face ca Brașovul să dețină prima infrastructură digitală de nivel județean din țara noastră.

Primul dintre cele două proiecte vizează operaționalizarea și interconectarea tuturor unităților administrativ-teritoriale din județul Brașov, iar cel de-al doilea este axat pe interconectarea și digitalizarea accesului la serviciile medicale oferite de toate unitățile spitalicești aflate în administrarea Consiliului Județean și a serviciilor de asistență socială din subordinea administrației județene.

Printr-o investiție de aproximativ 1.400.000 euro (din care doar 28.000 euro reprezintă contribuția proprie, restul fiind fonduri europene nerambursabile) Consiliul Județean Brașov va oferi tuturor locuitorilor și tuturor agenților economici din județ acces la cea mai modernă infrastructură digitală din România. Astfel, brașovenii vor avea acces simplu și rapid la toate serviciile publice județene direct de pe telefonul mobil, tabletă, laptop, indiferent unde se vor afla, fără să se mai deplaseze la instituțiile publice. De asemenea, printr-o infrastructură digitală de ultimă generație, populația și firmele vor avea acces online la serviciile publice oferite de toate cele 58 de primării din județ.

Prin interconectarea instituțiilor publice din județul Brașov vom crește semnificativ eficiența serviciilor publice județene și vom spori viteza de răspuns la solicitările cetățenilor noștri. Brașovenii nu se vor mai plimba de la o primărie la alta și de la un serviciu la altul pentru a-și rezolva problemele. Promovarea digitalizării serviciilor publice va avea impact pozitiv asupra multor domenii gestionate de Consiliul Județean, cum ar fi atribuțiile legate de asistență medicală, asistență socială, cultură, transport etc.”